Her sprint bir Sprint planlama toplantısı ile başlar. Sprint planlama toplantısının ilk NE ve NEDEN kısmında Product Owner önceliklendirilmiş, refine edilmiş product backlog’u üzerinden takıma yapılacak işleri anlatır. Takım da her bir product backlog maddesine story point’ini belirleyerek commit edeceği işleri belirler. Planlama toplantısının ikinci NASIL kısmında ise takım yapacağı işlerin yapılış yöntemini belirler. Bu aşamada özellikle flipchart veya tahta kullanarak görselleştirebilirse daha sağlıklı iletişim kurulabilir. Sprint planlama toplantısının çıktısı ise güncellenmiş product backlog, sprint backlog ve sprint goal’dür.
Sprint boyunca her gün Daily Scrum‘la tüm takım üyeleri birbirlerine update bilgileri paylaşır ve günlerinin planını yaparlar. Her bir daily scrum sonrası ise sprint’deki durumlarını gösteren burndown chart’ları günceller, alınması gereken aksiyonları değerlendirirler.
Kaliteli bir planlama toplantısı içinde mutlaka refinement yapılmalı.Yalnız refinement sadece takım üyerlerinin bir araya geldiği bir etkinlik değil, product backlog item’ın olgunlaşmasını sağlayan aktivitelerin hepsidir. Scrum takımı ve ilgili paydaşların haftada en az bir defa bir araya gelerek de herkesin fikrini paylaşması, alignment sağlanması refinement’ın kalitesini artırır. Bu yöntem incremental refinement olarak da geçer.
Sprintin son günü ilk olarak Sprint Review etkinliği gerçekleştirilir. Takımın yaptığı işin reklamı olan tüm paydaşlara çalışan yazılımın gösterildiği bir ritüeldir.
Sprint son günü son olarak olarak ise Sprint Retrospective etkinliği gerçekleştirilir. Takım üyelerinin katıldığı bu ritüel de takım üyeleri kişileri, süreci, çalıştıkları ortamı değerlendirerek daha iyi olmalarını sağlayacak aksiyonları belirlerler.